AVM’de açılan sergide 1923 yılından itibaren Malatya’da yayınlanan yerel gazete ve dergilerin ilk sayıları yer alıyor.
Sergi, Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya’nın arşivinden faydalanılarak hazırlandı.
Yaklaşık 40 eserin bulunduğu sergide, Anadolu’da Vuslat Gazetesi’de yer alıyor.
Malatya’nın en yeni yerel gazetesi olan Vuslat Gazetesi, Malatya’nın tüm sayfaları renkli tek gazetesi olarak sergide ilgi odağı oldu.
Serginin emektarı Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya, Vuslat Gazetesi’nin sergiye farklı bir renk kattığını söyledi.
Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Vahap Güner, yazılı basın olan gazetelere desteklerin artması gerektiğini ifade edip, basın ilan kurumunun bekleme süresinin düşürülmesi gerektiğini kaydetti.
Serginin açılışına katılanlar arasında Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı da vardı. Çeyrek asırdır gazetecilik yapan Abacı, sergiyi gezerken duygulandığını söyledi.
Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Levent İskenderoğlu da sergiyi gezenler arasındaydı. İskenderoğlu, Vuslat Gazetesi’ni ilgiyle takip ettiğini belirtti.
Vuslat Gazetesi’ni yakından takip edenler arasında Malatya İl Genel Meclisi Eski Başkanı Naci Şavata da vardı. Şavata, Vuslat Gazetesi çalışanlarına başarılar diledi.
“95 Yılın İlk Manşetleri” sergisi 6 ve 7 Ocak tarihlerinde ziyaretçilerini bekliyor.
VUSLAT GAZETESİ