29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Valilik önü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başladı. Pandemiden dolayı bu yıl stadyumda değil meydanda kurallara uygun olarak 29 Ekim cumhuriyet bayramı kutlamaları gerçekleştirildi.
Törene 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selami Arslan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
Vali Aydın Baruş önce tebrikleri kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi.
Vali Aydın Baruş törende yaptığı konuşmasında, “Bugün büyük bir gün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’inci yıldönümü, bugün tarihi bir yıldönümünü kutlamanın büyük coşkusu ve gururu içerisindeyiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Malatya’mıza ve büyük Türk Milletine kutlu olsun.
Baruş’un konuşmasının ardından ilk olarak İkinci Ordu Komutanlığı Bando Ekibi sahnedeki yerini aldı. Bando ekibinin akabinde sahnedeki yerini Malatya Büyükşehir Belediyesi Mehteran takıma bıraktı.
Vuslat Tv’den canlı yayınlanan programda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı Vali Aydın Baruş Kıbrıs gazileri de cumhuriyetin 97. Yıl dönümünde verdikleri mesajda birlik beraberlik duygularını aktardılar
VUSLAT HABER