Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te toplu açılış töreninde, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandum başta olmak üzere gündeme ilişkin birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.
Mehmet Şimşek'i Merkez Bankası'nın başına geçirmek istediği yıllara işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin Cumhurbaşkanı ile arasında geçen diyaloğu paylaştı:
Burada bir sırrı açıklayacağım. Maliye Bakanımız var ya, şimdi Başbakan Yardımcımız. Ben Mehmet Bey'i Merkez Bankası'nın başına getirmek istedim. O dönemin Cumhurbaşkanı 'olmaz' dedi. 'Neden' dedim. 'Bileyim de ikna olayım' dedim.
'Yoksa' dedim, 'Mehmet Bey'in hanımını başörtülü sanıyor da onun için mi diyor.' Dedim ki, 'Mehmet Bey'in hanımı başörtülü değil, üstelik Amerikalıdır.' 'Olmaz' dedi. Ve Mehmet Bey'i Merkez Bankası'nın başına getiremedik. Böyle yaklaşımlarla, cins hareketlerle bir yere varılamaz. Sonra Maliye Bakanı yaptık o ayrı konu.